sadsad x
asdasd
Toplam 185 Ürün Bulundu
Görünüm :
1 2 3 4 5

Yetişkin Kedi Maması

Küçük dostunuzun düzenli olarak tükettiği yetişkin kedi maması, sağlığı açısından büyük öneme sahiptir. Gıda ürünleri çeşitleri, yaş ve özel durumlara göre farklılık gösterir. Küçük dostunuz, 12 aydan sonra yetişkin evresine girer. Bu dönemden 7 yaşına kadar yetişkin kedi maması tüketmesi önerilir. Yetişkin kediler için birçok farklı gıda ürünü çeşidi vardır. Bu ürünler arasından, en iyi yetişkin kedi mamasını bulabilmek için küçük dostunuzun ihtiyaçlarını bilmeniz gerekir. Bu seçimleriniz, küçük dostunuzun kilosuna, varsa sağlık sorununa, tüylerinin yapısına bağlı olarak değişir. Eğer yetişkin kedinizin bu tür ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi değilseniz, veteriner hekiminize danışmalısınız.

Yetişkin Kediler İçin Yetişkin Kedi Maması Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Küçük dostunuzun, siz fark etmeseniz bile yediği yetişkin kedi mamasındaki herhangi bir maddeye karşı alerjisi olabilir. Eğer çok kaşınıyor ve tüyleri çok dökülüyorsa dikkat etmelisiniz. Örneğin, bazı veteriner hekimler küçük dostunuza tavuklu yetişkin kedi mamasını önermez. Bunun sebebi küçük dostlarınızın çoğunun, tavukta bulunan proteine karşı alerji geliştirebilmesidir. Ancak bazı yetişkin kedilerde ise bu durum farklıdır. Somonlu yetişkin kedi maması yerine tavuklu veya sebze karışımlı ürünler tercih etmek gerekebilir. Yüksek proteinli ve az tahıllı yetişkin kedi mamaları, küçük dostlarınız için en çok tercih edilenler arasındadır. Yetişkin kedi mamasının içindeki maddeleri inceleyerek, içerisindeki yüksek protein ve tahıl oranlarını anlayabilir ve böylece yetişkin kediniz için en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Yetişkin Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Birçok yetişkin kedi sahibi için en çok tercih edilen başlıca markalar vardır. Bunlar genellikle birinci sınıf olarak nitelenen yetişkin kedi mamalarıdır. Yüksek protein oranına sahiptirler ve yetişkin kediler için en kaliteli gıda ürünü sınıfına girerler. Küçük dostunuza Pro Plan yetişkin kedi maması seçerek siz de kaliteli içeriğe sahip ürün özelliğinden faydalanabilirsiniz. Seçtiğiniz gıda ürününün içerdiği karbonhidrat, protein oranına dikkat etmelisiniz. Ayrıca içerdiği diğer mineral ve vitaminler de oldukça önemlidir. Temiz içeriğe sahip N&D yetişkin kedi maması ile süreci devam ettirmeniz, mevcut sağlığını korurken, sağlıklı yaş almasına olanak sağlar. Ancak yüksek protein içeren yetişkin kedi mamaların fiyatları diğer gıda ürünlerine göre daha yüksektir. Bu markalarda birçok alt çeşit vardır. Kısırlaştırılmış yetişkin kediler için, tüy sağlığına katkıda bulunan kısır yetişkin kedi maması, hassas sindirim sistemine sahip ve kilo alma eğilimindeki dostlarınız için tahılsız Acana yetişkin kedi maması gibi birçok gıda ürünü çeşitleri bulunur. Bazı yetişkin kedi mamaları da küçük dostlarınızın cinslerine göre ayrılmaktadır. Bunları, yetişkin kedinizin özelliğine ve ihtiyaçlarına göre seçebilir ve veteriner hekiminize danışarak hangisini alacağınıza karar verebilirsiniz. Royal Canin yetişkin kedi maması farklı türlere ait ürün çeşitliliği ile tercih edebileceğiniz markalar arasındadır.

Yetişkin kedilerin beslenme seçiminde en büyük rol oynayan özellik, protein miktarlarıdır. Proteini yüksek ancak karbonhidratı az olan seçenekleri ile yetişkin kedi maması 15 kg paketler tercih etmeniz küçük dostunuzun hem kilo kontrolü hem de sağlığı bakımından önemliyken kullanım avantajlarından yaralanmanıza da olanak sağlar. Yetişkin kedinizin sağlığı için yüksek protein içeren Hills yetişkin kedi maması tercihlerinizde, küçük dostunuzun mevcut sağlığını korurken sağlıklı yaş almasına olanak sağlarsınız.

Yetişkin Kedinize Verdiğiniz Mama Miktarını Neye Göre Belirlemelisiniz?

Yetişkin kedinizin beslenme seçiminden sonra en önemli konu küçük dostunuza günde ne kadar besin vermeniz gerektiğidir. Küçük dostunuza vereceğiniz yetişkin kedi mamasının miktarını kedinizin kilosuna göre belirlemeniz sağlıklı olacaktır. Önerilen besleme miktarı, yetişkin kedinizin ağırlığına göre değişir.

Küçük dostunuzun enerji ihtiyacını karşılamak için günlük porsiyon miktarına dikkat etmelisiniz. Kilosuna göre porsiyon ölçüsünü belirlemeli ve aşırıya kaçmamalısınız. Eğer porsiyon miktarını gereğinden fazla ayarlarsanız bu küçük dostunuzda obeziteye ve başka rahatsızlıklara sebep olabilir. Çeşitli markaların ölçü kaplarını satın alarak kedinizin ihtiyacı olan porsiyon miktarını kolayca ayarlayabilirsiniz.

Yetişkin Kedinizi Saatli mi Yoksa Serbest mi Beslemelisiniz?

Saatli besleme, gün içerisinde küçük dostunuzu belirli saatlerde beslediğinizde gerçekleşir. Saatli beslemenin faydaları, tüketilen yetişkin kedi maması miktarını yakından takip edebilecek olmanızdır. Bu durumda küçük dostunuzun iştahında değişiklik olup olmadığını fark etmenizi kolaylaşacaktır. Bu nedenle çoğu yetişkin kedi sahibi saatli beslemeyi tercih etmektedir. Bu sayede küçük dostlarının tüketim miktarını daha rahat gözlemleyebilmektedir.

Serbest besleme, gıda ürünlerini sadece belirli saatlerde koymayarak, serbest zamanlı besleme yöntemidir. Bu yöntemde sadece kuru gıda ürünleri verilebilir. Çünkü yaş gıda ürünleri gün boyu verilmemelidir, ayrıca yaş gıda ürünleri dışarıda uzun süre durduğunda bozulabilir. Yetişkin kedinizin sağlığını tehlikeye atabilir. Kuru yetişkin kedi maması da bir günden fazla kaldığında tazeliğini yitirebilir. Bu sebeple serbest besleme daha az tercih edilir. Ancak serbest beslemenin avantajı, yetişkin kedinizin gün içerisinde kendi istediği düzende az ve sık yemesini sağlar. Bunun sağlıklı yanları olsa da küçük dostunuzun iştahını gözlemlemeniz açısından size zorluk getirebilir.

Unutmayın, yetişkin kedilerin çoğu beslenme tercihi konusunda seçicidir. Bu yüzden satın aldığınız bir gıda ürününü sevmediyse onu yemeyecektir. Farklı markaların gıda ürünlerini satın alarak küçük dostunuzun denemesini sağlayabilirsiniz. Farklı bir gıda ürününden yeni bir ürüne geçiş döneminde, yeni aldığınız yetişkin kedi mamasını, küçük dostunuzun önceki yetişkin kedi mamasının içine ekleyerek, küçük dostunuzu yavaş yavaş yeni gıda ürününe alıştırabilirsiniz.

Yetişkin Kedi Maması İle Alakalı Sıkça Sorulan Sorular

Yetişkin Kedi Maması Kaç Aylıkken Verilir?

İçeriğimizde de bahsetmiş olduğumuz gibi. Küçük dostunuzun yetişkin kedi mamasına geçiş dönemi 12 aylık olduğunda başlar. Küçük dostunuz 1-7 yaş arasında yetişkin olarak kabul edilir. Beslenmesinde uygun içerik ve özelliğe sahip yetişkin kedi mamaları ile süreci devam ettirmeniz gerekir.

Yetişkin Kedi Mamasına Ne Zaman Geçilir?

Veteriner hekiminizin onayını alarak, küçük dostunuzun yetişkinlik çağına geçmesi ile beslenme rutinini güncelleyebilirsiniz.

En İyi Yetişkin Kedi Maması Hangisidir?

Bir yetişkin kedi mamasının en iyi olmasını, içeriğinde kullanılan bileşenlerin kaliteli olması belirlemektedir. Tercih etmiş olduğunuz gıda ürününün dengeli ve tam beslenme sağladığından emin olmalısınız. İçeriğinde bulunan protein miktarı, vitamin, mineral, lif ve karbonhidrat miktarlarını değerlendirmelisiniz. Gerekli olan durumlarda veteriner hekiminizden destek almalısınız.

Yapay tatlandırıcı ve koruyucu maddeleri barındırmayan temiz içerikli gıda ürünü tercih etmeniz durumunda küçük dostunuzun sağlıklı gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Yetişkin Kedi Ayda Kaç Kg Yetişkin Kedi Maması Yer?

Küçük dostunuzun porsiyon ölçüsü bazı etkenlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu etkenler şu şekildedir;

*Yaş

*Aktivite düzeyi

*Özel durumlar (sağlık sorunları, kısırlaştırma, hamilelik)

*Kilo

*Beslenmesinde tercih edilen gıda ürünü

Yukarıdaki özelliklere göre porsiyon miktarı farklılık göstermektedir. Öncelikle yetişkin kedinizin kalori ihtiyacını belirlemelisiniz. Kalori ihtiyacına göre porsiyon miktarını belirleyebilirsiniz.

Örnek olarak;

*1 kg ağırlığına sahip yetişkin kedi 15 ila 20 gram arasında

*2 kg ağırlığına sahip yetişkin kedi ise 25 ila 35 gram arasında

*3 kg ağırlığına sahip yetişkin kedi ise 40 ila 50 gram arasında

*4 kg ağırlığına sahip yetişkin kedi ise, 55 ila 65 gram arasında

*5 kg ağırlığına sahip yetişkin kedi ise, 70 ila 80 gram arasında

*6 kg ağırlığına sahip yetişkin kedi ise, 85 ila 100 gram arasında yetişkin kedi maması tüketmelidir.

Küçük dostunuzun porsiyon miktarı kalori ihtiyacına göre değişkenlik gösterir. Farklı markaların kalori oranı değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle içerik kontrolü yapmanızı öneririz. Belirtmiş olduğumuz değerler ortalamadır.

Bu ölçeği baz alarak 5 kg ağırlığına sahip yetişkin kedinin günlük porsiyon miktarı 70 ila 80 gram arasındadır. Aylık porsiyon miktarı 2100 ila 2400 gram arasında değişkenlik göstermektedir.

Küçük dostunuz için en uygun porsiyon miktarını veteriner hekiminiz belirleyebilir.

Siz de küçük dostunuzun sağlıklı yaş almasına olanak sunan kaliteli içeriğe sahip ürünlere Markamama.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN!

Marka mama mobil uygulama ile hızlı alışverişin keyfini çıkarın

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.