KÖPEK SEÇİMİ VE BAKIMI
29 Haziran 2017

KÖPEK SEÇİMİ VE BAKIMI

KÖPEK SEÇİMİ

Köpek sahibi olmak dışarıdan bakıldığında çok kolay görünür. Çevrenize şöyle bir baktığınızda her yanınızın yavru köpeklerle dolu olduğunu , hatta bir kısmının sokaklarda serbestçe dolaştığını gözlersiniz. Bunlardan birisini alıp kafese koymak çok basit olabilir ancak tabi ki köpek sahibi olmanın en iyi yolu değildir.
Alacağınız yavrunun aileniz yeni üyesi olacağını ve yaklaşık 15 yıl boyunca sizinle birlikte yaşayacağını dikkate almalısınız.
Köpek almadan önce değerlendirilmesi gereken faktörler aşağıda belirtilmiştir;


  Köpek sahiplenme nedeni: 

Yavru köpek sahiplenmeden önce tercihleriniz, yaşam tarzınız ve çevrenizi değerlendirmeniz gerekir. Alacağınız köpek evinizin bireylerinden biri olmalı ve ne siz ne de köpeğiniz birbirinizin yaşamını engellememelisiniz. Pek çok kimse fazla irdelemeden köpek sahibi olup, daha sonra bakımını üstlenemeyeceğini anlayarak köpekle ilgilenmemektedir. Böyle durumlarda köpek devamlı yer değiştireceği için mutsuz olur.

   Cinsiyet seçimi:

Alacağınız köpeğin cinsiyetine karar vermeden önce alma nedeniniz iyice belirlenmelidir. Amacınız o ırkı çoğaltmak adınaysa seçimi dişi yönünde yapmalısınız.Sizin için köpeğinizin cinsiyeti önemli değilse, dikkat etmeniz gereken kızgınlık dönemlerinde dişilerin kontrol altında tutularak istenmeyen çiftleşmelerin önlenmesidir.


    Irk seçimi:

Köpek seçerken doğru yaklaşım , moda olan ırklara ait tüm özellikleri taşıyan en iyi köpeği değil, eviniz, siz ve yaşam stiliniz için en iyi olan köpeği seçmektir. Sizin ilgi ve sevginize çok fazla gereksinimi olan bir köpek mi yoksa kişiliği gelişmiş, ilgiye fazla gereksinim duymayan bir köpek mi istersiniz? Bazı köpekler aktifken bazıları sürekli uyumayı tercih ederler. Önemli olan sizin için hangisinin pozitif, hangisinin negatif değer olduğunu net olarak belirleye bilmenizdir. Kendinize ne istediğinizi sorduktan sonra alacağınız köpeğin ırkını saptamak pek zor değildir.

    Ailenin yaşadığı bölge:

Bölge, özellikle kesin olarak dışarıya çıkması gereken büyük köpeklerin bakım açısından önem taşır. Günlük yürüyüş ve tuvalet gereksinimleri için, kalabalık ve trafiği gözönüne alarak dikkatli bir değerlendirme yapmak doğru olur. Eğer bir şehirde ve bir apartman dairesinde oturuyorsanız alacağınız küçük yavru köpeğin büyüyeceğini ve iri cüsseli köpeklerin çoğunun eksersize gereksinimi olacağını göz önüne almalısınız. Eksersiz yaptırabileceğiniz uygun bir yerde oturuyorsanız bile komşuları rahatsız edebileceği olasılığını değerlendirip dikkatli seçim yapmanız gerekir.

Paylaş:
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.