Sorun: Köpeğin Isırması
Çözüm: Yavru köpeklerin sağa sola diş atmaları herkes tarafından hoş karşılanır. Böylece sürekli olarak köpek aggreve edilerek ısırması için aktive edilirler. Bu alışkanlık ileri yaşlarda çeşitli sorunlara neden olabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için yukarıda tanımlanan oyuncaklar verilmeli, oyun olanağı sağlanmalı, yerinde ve ufak cezalarla engellemeye çalışılmalıdır.
Sorun : İstenilmeyen yerlere idrar yapması
Genellikle yalnızlık korkusu, özel bir uyarıya karşı duyulan korku ya da köpeğin yerinde ve doğru uyarılmasından kaynaklanır. Bunların yanısıra hayvan heyecan duyduğunda ya da kızgınlık döneminde (genelde idrarı bulunduğu yeri bildiren bir işaret olarak kullanır) normalde yapmaması gereken yerlere idrar yapabilirler. Yavru köpekler idrar keselerini henüz kontrol edemedikleri için sık idrar yapmaları söz konusudur ancak doğru eğitildiklerinde büyüdükçe düzelir.
Çözüm : Hayvanın idrar yaptığı bölge iyice temizlenmeli, eve idrar yapmasına neden olan faktörler belirlenebilirse, bu sırada köpeğin dikkati başka yöne çekilir ya da idrar yapmaya başladığı sırada köpek cezalandırılır. Köpeğin idrar yaptığı yerlere su ya da mama kabının bırakılması da çözüme yardımcı olabilir. Kızgınlık döneminde eve idrar yapan köpeklerde veteriner hekim tarafından hormonal sağlatım uygulanabilir.
Dışkılama problemlerinin nedenleri ve çözümleri de yukarıda anlatılanlarla aynıdır.
Sorun: Köpeğin gıda niteliğinde olmayan maddeleri yemesi
Çözüm: Bunu gidermek amacıya köpek dışarıya çıkarılmadan önce iyice doyurulmalıdır, açlık duymaması için sık sık az miktarda beslenebilir, diyetine fiber katılabilir. Böylece açlık hissi duymayacakları için yabancı herhangi bir maddeyle ilgilenmeyeceklerdir. Diğer bir yöntem ise, köpeğin istenmeyen her hangi bir maddeyle ilgilendiği zaman “hayır” komutuyla durdurulmasıdır. Böylece zaman içerisinde fazla mikrop ve parazitle temas edecekleri düşüncesi ile istenmez
Sorun: Diğer köpeklere sinirli davranması
Bahçeli evlerde genellikle birden fazla köpek beslenmektedir. Bu köpekler kendi aralarında hiyerarşik bir düzen oluşturdukları için genellikle problem çıkmaz. Ancak bu düzen sahipleri tarafından bozulduğunda problem ortaya çıkar. Sahipleri ev dışında iken iyi geçinen köpeklerin sahipleri tarafından bozulduğunda problem ortaya çıkar. Sahipleri ev dışında iken iyi geçinen köpeklerin sahipleri geldiğinde kavga etmeleri bu durumun en iyi göstergesidir. Bazen aralarındaki hiyerarşiyi tam olarak kurmadıklarında sahipleri yanlarında iken de kavga edebilirler. Dominant olma isteği tümünde aynı derecede olduğu için bunu daha çok akrabalar arası çiftleşmelerden doğan köpeklerde gözleyebilirsiniz.
Çözüm: Köpek sahibinin tüm köpeklere aynı ilgiyi göstermeyip ilk olarak baskın olan köpeği sevmesi onun dışarıya çıkmasına ya da içeriye girmesine izin vermesi, bir kavga durumunda öncelikle pasif olan köpeği cezalandırması, en önemlisi tüm aile bireylerinin aynı şekilde davranması problemi çözümlemede yardımcı olur.
*Genellikle yürüyüş esnasında diğer köpeklerle karşılaşıldığında emin olmadıkça köpeklerin birbirine yaklaşmalarına izin verilmemelidir. Hatta küçükk yaşlardan itibaren birlikte büyüyen köpeklerin olgunlaştıktan sonraki davranışları değişebileceği düşünülerek hareket edilmesi gerekir.