Muhabbet kuşu konuşturma da taklitçilerin, taklit edecekleri seslere sürekli maruz kalmaları oldukça önemlidir. Tüylü dostunuzun konuşması için insan konuşmasıyla sürekli temas halinde olması gereklidir. Bu şekilde, sizin yanınızda kendini çok rahat hissedecek ve sesinizin tonunu güven verici olarak benimseyecektir.
Bazı canlılar daha yüksek sesleri tercih eder. Muhabbet kuşu konuşturma sesi oldukça önemlidir. Siz de eğitim aşamasında ses tonunuzun yüksek olduğundan emin olmalısınız. Bu ses tonu yüksekliği bağırmak olarak algılanmasın. Buradan kastımız ses oyunları ve yüksek tonda konuşmaktır. Bağırarak eğitim verdiğiniz takdirde minik dostunuzu ürkütebilirsiniz. Sizler için bugünkü içerik yazımızda muhabbet kuşu konuşturma ile alakalı tüm adımları işleyeceğiz.
Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Konuşan bir evcil dosta sahip olmak oldukça mükemmel bir durumdur. Konuşma yetilerini ön plana çıkarabileceğiniz birkaç adımı siz değerli hayvanseverler ile paylaşmak istiyoruz.
*Öncelikle evcil hayvanınızın sizi ve çevresini benimsemesi oldukça önemlidir. Sizden korkmaması gerektiğini anladığı aşamada eğitim daha sağlıklı ve keyifli ilerler.
* Eğitime başlama için en uygun zaman, sevimli dostunuzun dinlendiği ve kendi kendine gevezelik ettiği an diyebiliriz. Siz de böyle anları değerlendirebilirsiniz.
* Konuşma dersi için en ideal zaman dilimi ise sabahın erken saatleridir. Sabahları böyle bir vaktiniz yoksa küçük dostunuzun sakin kalmayı tercih ettiği akşam saatlerini de değerlendirebilirsiniz.
* Küçük dostunuza öğretmek istediğiniz kelimeleri yüzünüzü kafesine yakın tutarak birkaç kez tekrarlamalısınız. Küçük dostunuz bu aşamada sizi dikkatle izleyecektir. Konuşmanız sırasında küçük dostunuzun göz bebeklerinin büyüdüğünü gözlemleyebilirsiniz. Ama bu durum sizi korkutmasın, aksine mutlu etsin. Muhabbet kuşu konuşturma eğitiminde, tüylü dostunuzun göz bebeklerinin büyümesi sesinizden heyecanlandığının vücut dili ifadesidir.
* Öncelikle cicikuş sesi gibi konuşturma egzersizlerinde kısa bir kelime seçmelisiniz. Bu aşamada küçük dostunuzun ismini de kullanabilirsiniz. Süreci başarı ile atlattıktan sonra daha standart olan kelimelere geçebilirsiniz.
* Cümle bazlı eğitim verirken süre oldukça önemlidir. Tüylü dostunuzun sıkılmasını önlemek için eğitimleri 10 ila 15 dakikalık periyotlarla sınırlamalısınız. Sabah ve akşam olmak üzere tekrarlar, eğitimin olumlu ilerlemesi açısından oldukça önemlidir.
* Tüylü dostunuzu konuşturma eğitiminde ilk aşamada, televizyon gibi diğer uyarıcı sesleri kapatmalısınız.
* Sadece öğrettiğiniz kelimelere bağlı kalmamalısınız. Uygun bir sohbet ortamı gerçekleştirmelisiniz. Bunu yaparken de temel cümleyi sık sık kullanmalısınız.
* Eğitim aşamasında sesinizi canlı tutmalısınız. Tek tonda konuşmak yerine ses oyunları yaparak süreci eğlenceli hale getirebilirsiniz. Tüylü dostlarınızın tek tondaki seslere çok tepki vermediklerini eklemek isterim.
* Muhabbet kuşu konuşturma aşkım gibi kelimelerle ona sevginizi hissettirin, her sabah günaydın demeyi ihmal etmeyin. Gün ortasında sohbetlerinize onu da dahil edin, bol bol merhaba deyin. Zamanla tüylü dostunuz kelimeler ile anlamalarını ilişkilendirmeye başlayacaktır.
* Muhabbet kuşu konuşturmada beden dili de oldukça önemlidir. Tüylü dostunuz o anda stresli gözüküyorsa onu sakinleştirin, sakinleşmeye başladığında küçük küçük sohbetlere dahi edebilirsiniz.
* Muhabbet kuşu konuşma belirtileri arasında anlamlı anlamsız sesler duyabilirsiniz. Bu aşamada tanıdık herhangi bir ses duyduğunuzda onu tekrarlamayı ihmal etmeyin.
* Muhabbet kuşu konuşturma döneminin uzun süreceğini göz önünde bulundurun ve sabırlı olmaya özen gösterin.
* Muhabbet kuşu Konuşma aşamasında yeni kelimeyi birkaç söylediği takdirde onu en sevdiği ödülle ödüllendirmelisiniz. Oldukça eski olan bu yöntem hala işe yaramaktadır.
Muhabbet Kuşu Konuşturma ile Alakalı Sıkça Sorulan Sorular
Muhabbet Kuşu Konuşturma Kelimeleri Nelerdir?
Küçük dostunuzu konuşturma için basit ve kısa kelimelerden yaralanabilirsiniz. Özellikle muhabbet kuşu konuşturma babacık, merhaba, kuşum ve konuş gibi kelimelerden faydalanabilirsiniz.
Süreç boyunca sabırlı ve sevgi dolu bir tutum sergilemeniz oldukça önemlidir.
Hangi Muhabbet Kuşu Konuşur?
Her canlı konuşma yetisine sahip olmayabilir. Fakat bazı kuşlar diğer türe göre daha rahat konuşabilir. Özellikle erkek kuşlar, dişilere göre daha rahat ve hızlı şekilde konuşmaktadır.
Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşur?
* Sakin ve düzenli bir çevre oluşturmalısınız. Dikkatini dağıtabilecek diğer ajanları uzaklaştırmalısınız.
* Basit ve kısa kelimeler ile eğitime başlamalısınız.
* Tekrarlar ile pekiştirme eğitimlerini ihmal etmemelisiniz.
* Eğitim boyunca pozitif kalmaya özen göstermelisiniz. Eğitimin olumlu ilerlemesi için bu tutumunuz oldukça önemlidir.
Muhabbet Kuşu Konuşturma Videoları İşe Yarar mı?
Bu sorunun yanıtına “Evet” diyebiliriz. Fakat tek başına yeterli olmayacağını da eklemek isterim. Bu videoların yayın amacı tüylü dostunuzun konuşma yeteneklerini geliştirmektir.
Video da oluşturulan sesler ve konuşmalar tüylü dostunuzun dikkatini çekebilir ve konuşma konusunda istekli olmasına fayda sağlayabilir. Küçük dostunuz bu videolar üzerinden yeni kelime ve ifadeler öğrenebilir. Belirli kelime ve ifadelerin sık tekrarına bağlı olarak sürece katkı sağlayabilir.