Tüysüz Kedi Cinsleri
30 Mayıs 2024

Tüysüz Kedi Cinsleri

Son zamanlarda oldukça popüler olan tüysüz kedi türleri, bazı kedi severler tarafından sık olarak tercih ediliyor. Tüysüz kedi cinslerinin kendilerine özgü görünümleri vardır.  Tüysüz kedi cinsleri isimleri olarak en çok bilinenler, Peterpald, Bambino, Sfenks ve Donskoy’dur. Bu kediler, tüysüz olması sebebiyle diğer kedi cinslerinden farklıdır.

Tüysüz cins kediler, neşeli karakterleri sayesinde birçok hayvanseverlerin gözdesi olmuştur. Bu cins kedilerin özel bakım ihtiyaçları vardır. Mutlu ve sağlıkları yaşamları için özel olarak üretilen kaliteli kedi mama kabı  kullanımı önemlidir. Doğru bakım sayesinde onlara sağlıklı yaşam sunabilirsiniz. Şayet tüysüz bir kedi cinsi sahiplenmek istiyorsanız, bu kedilerin ihtiyaçlarını göz ardı etmemelisiniz.

Tüysüz Kedi Cinsleri:

Peterbald Kedisi:

Rusya kökenli olarak tanınan Peterbald kedisi, tüysüz kedi türüdür. Zarif ve ince yapısı sayesinde dikkat çekmektedir. Bir o kadar da meraklı olan Peterbald oldukça zekidir.

Bambino Kedisi:

Sfenks ve Munchkin kedilerinin melezi olan Bambino kedisi, en tüysüz kedi olmasının yanı sıra kısa bacakları ile bilinir. Neşeli ve sevimli karaktere sahiptirler.

Sfenks Kedisi:

Tüysüz kedi cinslerin de en çok tanınan kedi türlerinden bir tanesidir. Deri yapısı oldukça yumuşak ve sarkıktır. Enerjik olan Sfenks kedileri tam bir dost canlısıdır. Aile üyelerinin genellikle tercih ettiği bu kedi türü diğer hayvanlarla da iyi anlaşır.

Donskoy Kedisi:

Menşei Rusya olan Donskoy kedisi Sfenks kedisine benzer özellikler bulundurmaktadır. Fakat Donskoy kedisinin derisi daha kırışık ve buruşuk yapıda olabilir. Aynı zamanda Donskoy kedisi oyuncu ve sıcakkanlı kedi türüdür.

Tüysüz Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tüysüz cins kediler, kürk yapıları nedeniyle diğer kedilere nazaran bakımı değişkenlik gösterir. Tüysüz kedilerin bakımı için bazı yardımcı ipuçlarını listeledik:

*Tüysüz cins kedilerin derisi, güneş ışınlarına karşı oldukça hassastır. Dışarıya çıkacağı zaman, derisine güneş kremine kullanılması önerilir. Aksi takdirde, cilt yapısında yanıkların oluşması mümkündür.

*Kürksüz kedilerin derileri düzenli olarak temizlik ister. Haftada bir kez olacak şekilde, ılık suyla banyo yaptırmanız deri yapısının daha sağlıklı olmasına destek olur. Bununla birlikte, derisinin korumasını engellemek için nemlendirici kullanmanız önemlidir.

*Tüysüz kedilerin cilt yapısı, sıcaklık değişimlerinde çok daha hassastır. Kış dönemlerinde, tüysüz kedileri sıcak tutmanız için kıyafet giydirmeniz tavsiye edilir. Aynı zamanda, yaşadığı alanın serin olmamasına dikkat etmelisiniz.

Tüysüz kedi cinsleri, özellikle alerjiye yatkın insanlar tarafından tercih edilmektedir. Tüy dökmemeleri nedeniyle, ev ortamında daha az alerjen durumu oluşturmaktadırlar. Tüy bakımına gerek olmayan bu kedi türlerinin bakım süreci tüylü kedilere nazaran çok daha kolay olabilmektedir.

Paylaş:
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.